Poradenství

Typy krátkodobých půjček a jak je získat

Obsah:

Typy půjček

Nebankovní půjčky jsou rychlým a pohodlným způsobem, jak uspokojit své finanční potřeby. Nebankovní půjčka je výhodná, pokud potřebujete nižší částku peněz na krátkou dobu a máte jistotu, že ji zvládnete rychle splatit. Nebankovní půjčka nevyžaduje složité vyřizování formalit – nebankovní půjčku CreditOn si můžete sjednat z pohodlí domova. Naše půjčka před výplatou funguje úplně stejně. Zde uvádíme výhody krátkodobých půjček – na co se při jejich výběru zaměřit, a zároveň možná úskalí takového závazku a jak jim čelit.

Výhody nebankovních půjček: rychlost, pohodlí, krátká doba splatnosti a transparentnost.

Jaké jsou druhy nebankovních půjček?

Než se rozhodnete pro nejlepší krátkodobou půjčku, je třeba zvážit několik relevantních faktorů. Které jsou nejčastější druhy nebankovních půjček? – téměř všechny běžné půjčky! Zde uvádíme pouze několik nejpopulárnějších: krátkodobá půjčka bez doložení příjmu, rychlá krátkodobá půjčka před výplatou, krátkodobá půjčka na splátky, krátkodobá půjčka online, krátkodobá půjčka bez registru, krátkodobá půjčka pro cizince. Pokud vám ale poskytovatel půjčky poskytne půjčku, aniž by si ověřil váš pravidelný příjem nebo stav vašich dluhů, pravděpodobně nemá na srdci váš nejlepší zájem. Poctivý a férový poskytovatel půjček si vždy chce ověřit vaši schopnost půjčku splácet.

Co je krátkodobá půjčka?

Krátkodobá půjčka či krátkodobý úvěr (někdy též rychlá půjčka, sms půjčka či finská půjčka) je neúčelová krátkodobá finanční zápůjčka. Zpravidla ji neposkytují banky, ale nebankovní poskytovatelé a nejedná se o velkou finanční částku.

Co je krátkodobý úvěr?

Krátkodobý úvěr je úvěr, který se sjednává na dobu kratší než 1 rok a obvykle se využívá k překonání dočasného nedostatku finančních prostředků. Nabízí ho jak bankovní, tak nebankovní instituce. Mezi krátkodobé úvěry patří například kontokorentní úvěr nebo mikropůjčka.

Kdy se krátkodobá půjčka vyplatí

Důkladně si také promyslete, kolik peněz skutečně potřebujete – někdy se může stát, že odhad neodpovídá realitě. Pečlivě zvažte, zda zvládnete v krátkém časovém období splatit půjčku a případné další poplatky. Důkladně porovnejte nabídky, protože se mohou lišit délkou splácení, výší částky, kterou si lze půjčit, a výší splátek. Při rozhodování o půjčce si vyberte tu, která vám vyhovuje – řiďte se vlastními finančními potřebami!

Nástrahy krátkodobých půjček

Přestože krátkodobé půjčky mohou být skvělým řešením nenadálých situací, skrývají v sobě i nemalá úskalí. Která to jsou? Zde uvádíme několik největších:

  • vysoké náklady na půjčku, především kvůli vysoké RPSN, na kterou dlužníci při rozhodování o půjčce velmi často zapomínají;
  • krátká doba splácení (obvykle řádově 30-60 dnů), což může být problematické pro osoby bez pravidelného zdroje příjmu.;
  • dluhová spirála, do které může dlužník upadnout ve snaze splatit starou půjčku novou;
  • nesrozumitelné smlouvy s pochybnými poskytovateli půjček, ve kterých nenajdete informace o konkrétních poplatcích nebo podmínky smlouvy napsané složitým a komplikovaným jazykem.

Nezapomeňte vždy důkladně zvážit svou schopnost krátkodobou půjčku úspěšně splatit ve stanovené lhůtě. Krátkodobé online půjčky mají řadu výhod, od rychlosti uzavření smlouvy, přes rychlé vyřízení bez zbytečného papírování, opravdu minimální čekací dobu na peníze až po naprostou transparentnost smlouvy. Při rozhodování o krátkodobé půjčce buďte obezřetní – důkladně zvažte své finanční možnosti a vyberte si půjčku od důvěryhodného poskytovatele, jehož podmínky vyhovují vašemu očekávání.