Poradenství

Jak se zbavit dluhů i bez insolvence?

Obsah:

Jak se zbavit dluhů

Zadlužení, které je nemožné nebo obtížně splácet, by nemělo člověka odsunout na okraj společnosti a připravit ho ze dne na den o finanční prostředky. Do spirály dluhů vás nemusí dostat jen půjčka, může vzniknout z nedoplatků nájmů, energií, zdravotního pojištění nebo pokut vůči dopravnímu podniku.

Jak se zbavit dluhu bez insolvence

Nebankovní instituce i banky nabízejí pro tyto situace řešení – jak se bezpečně zbavit dluhů a znovu začít normálně žít bez stresu z exekutora.

Jak vyřešit dluhy bez insolvence?

Přerostly vám dluhy přes hlavu a nevíte si s nimi rady? Potřebujete pomoc s dluhy bez insolvence? Možná vás uklidní, že rozhodně nejste ve své situaci sami a často existuje řešení. V tomto příspěvku vám představujeme několik možností, jak se zbavit dluhů bez insolvence.

Dluhy – jak se jich zbavit

Občas se stane, že vysoké závazky nemůžete splácet, dluhy se navrší a osobní bankrot se zdá jako jediné řešení. Nemusí tomu tak být! Vyzkoušejte některý z našich tipů.

Co dělat, když nemám na splácení dluhů?

Problém zbytečně neodkládejte, vždy existuje řešení. Sestavte plán, jak ze začarovaného kruhu ven a užívejte si klidný život bez dluhů.

Jak se co nejrychleji zbavit dluhů?

Lidé často přecení své finanční možnosti, přijdou o práci, postihne je nemoc nebo nešťastná událost, takže nejsou schopni splácet své dluhy. Mnoho dlužníků se tak propadá do šedé ekonomiky, nemluvě o sociálním stresu a rodinných problémech. Víte ale jak postupovat, aby jste se zbavili zadlužení?

Konsolidace půjček

Pokud máte více finančních závazků, můžete také zvážit konsolidaci půjček. Konsolidační úvěr nabízí většina bank i nebankovních finančních institucí. Konsolidace půjček spočívá ve sloučení několika závazků do jednoho s delší dobou splatnosti, ale s nižší splátkou. Toto řešení pomůže ozdravit domácí rozpočet a nabrat druhý dech ke splácení svých závazků.

Co dělat, když mám hodně dluhů?

Ztráta zaměstnání, nehoda, nemoc nebo rostoucí úrokové sazby jsou jen některé z mnoha důvodů ztráty kontroly nad svými finančním prostředky. Čekání do poslední chvíle nebo odkládání splátek není dobré řešení a vede k narůstání úroků. Existuje několik způsobů, jak se zbavit dluhů bez insolvence. Několik skvělých tipů vám nabízíme i v tomto příspěvku.

Co dělat když nemám na splácení dluhů?

Zadlužení je problém, ale má řešení. Do dluhů může spadnout každý, ať už vlastní vinou nebo vinou okolností. Vyplatí se jednat a snažit se vyřešit situaci svého zadlužení – sestavte si splátkový kalendář a kontaktujte své věřitele. Pokud to už ale nejde jinak, zkuste se s dluhy poprat třeba prodejem majetku nebo si najdete druhou práci a vyhněte se tím exekuci nebo narůstající finanční tísni.

Hledejte zdroje dalšího příjmu

Pokuste se najít způsob, jak své příjmy zvýšit. Jednou z možností je prodat to, co nevyužíváte. Možností je i druhá práce – dočasný přivýdělek vám může pomoci vyřešit akutní fázi finanční krize.

Konečný způsob splácení závisí na tom, kdo jsou vaši věřitelé a s jakým splátkovým kalendářem souhlasí. Obvykle můžete požádat o rozložení dluhu do splátek, o prodloužení doby splácení nebo o jeho odklad.